Hvorfor bli vertsfamilie

YFU driver med gjensidig utveksling. Du kan være med på å gi ungdommer fra hele verden en unik mulighet til å gå på skole i Norge, slik norske elever får muligheten til å dra på utveksling over hele verden.

Å være vertsfamilie passer for deg som ønsker…

 • opplevelser og utvikling for både hodet og hjertet
 • å dele din hverdag med et nytt familiemedlem
 • å oppleve gleden ved å vise fram Norge og norsk kultur
 • et annerledes år med nye impulser, utfordringer og opplevelser
 • å oppleve gleden ved å være en omsorgsperson for en ungdom
 • å gi barna dine en smakebit av verden

Da er YFU organisasjonen for deg! Vi kan tilby våre vertsfamilier…

 • spennende opplevelser og personlig utvikling innen trygge rammer
 • personlig oppfølging fra ansatte og frivillige som er lett tilgjengelige
 • et utvekslingsprogram som drives med hodet og hjertet, ikke for profitt
 • et nettverk av frivillige som har egen erfaring med utveksling
 • mange års erfaring og velprøvde programmer og rutiner
 • et fellesskap og en arena for å dele erfaringer og opplevelser med andre YFU’ere, også etter utvekslingsåret

Vil du vite mer om hvordan et utvekslingsår kan være? Les elevene og familienes egne historier under «Nyheter».

En utvekslingsopplevelse som varer

Det å åpne sitt hjem for en utenlandsk ungdom kan gi spennende opplevelser, erfaringer og skape minner for livet. Vi i YFU ser det igjen og igjen; elever og vertsfamilier holder kontakten i mange år etter at selve oppholdet er over. De fortsetter å dele livets sorger og gleder med hverandre.

Å huse en utvekslingselev betyr ikke bare å få en ungdom i huset. Utvekslingseleven bringer sin kultur og sin bakgrunn med seg og gir dere muligheten til å bli kjent med en fremmed kultur på en spesiell måte. Ofte ender et slikt år med besøk i utvekslingselevens hjemland og familie.

Ingen gjest – et nytt familiemedlem!

En utvekslingselev er ingen gjest, men en ungdom som ønsker å bli en del av en vanlig norsk families hverdag. I begynnelsen trenger nok utvekslingselevene litt ekstra oppmerksomhet og hjelp, men etter kort tid forsvinner fremmedheten og startvansker og ungdommen blir en del av familien. YFU-elevene er innstilt på å tilpasse seg familiens levemønster og regler og være «norske» i den tiden de er i Norge.

Barna lærer mest!

Barn i alle aldre har ofte stort utbytte av å bli kjent med en utenlandsk ungdom. De får en ny bror eller søster fra et annet land og kultur, og blir plutselig språk-eksperter! Med stor entusiasme retter de på bøyning av verb og sørger for at deres nye søsken lærer i reserfart.

Del din hverdag

Det forventes ikke at dere stiller opp som guider på reiser omkring i Norge eller gjør annet som dere ellers ikke ville ha gjort. Det forventes heller ikke at dere er en «perfekt familie» - noe sånt finnes ikke! Elevene skal bo hos helt vanlige norske familier, i alle sine former, farger og fasonger. Det viktigste er at dere har hjerterom og et åpent sinn, og har lyst til å hjelpe en ungdom til å oppleve en god tid i landet vårt, med trygge rammer og omsorg.

Erfaring fra mer enn 45 år med utveksling

Youth For Understanding (YFU) er en av de mest erfarne utvekslingsorganisasjonene i verden. Fordi vi har mottatt ungdom fra utlandet helt siden 1967, vet vi hva som skal til for at dere og eleven skal få et utvekslingsopphold som er både spennende og trygt. Vårt støtteapparat sørger for at dere alltid har noen å kontakte hvis det skulle oppstå problemer, og vi vil alltid gjøre vårt beste for å hjelpe dere.