Colored Glasses

Colored Glasses, eller fargede briller, er navnet på et workshopopplegg som YFU-Norge tilbyr. De fargede brillene representerer et filter som vi alle observerer virkeligheten med. Workshopene jobber med toleranse og er utformet for å la unge mennesker bli kjent med problemer som kan forårsakes av mangel på nettopp toleranse. Hvis man blir klar over hvilken farge ens egne briller har, kan man lære seg å se verden gjennom andres briller også.

Workshopen er tilpasset både lærere og elever, og bruker interaktive og uformelle læringsmetoder. Deltar du på en Colored Glasses-workshop vil du kunne utforske konsepter som verdier, kulturforskjeller, stereotyper, ikke-verbal kommunikasjon og identitet.

Opplegget er utviklet av YFUs paraplyorganisasjon i Europa; EEE-YFU, og har blitt brukt og stadig videreutviklet av ulike partnere i Europa siden 1996. De gjør det mulig for YFUere å dele den ekspertisen vi har rundt interkulturell læring. I Norge er det EVS-volontører og norske frivillige som gjennomfører disse workshopene. De har alle mye trening og erfaring, og kan love et skreddersydd opplegg for din klasse, klubb eller gruppe etter både størrelse, bakgrunn og tidsbegrensninger.

Har du allerede vært med på en Colored Glasses-workshop og vil lære enda mer? Da kan du også reise på utveksling med YFU! Les mer under fanen ”Bli utvekslingselev”.

Ta kontakt  med paula@yfu.no eller valentin@yfu.no dersom du ønsker mer informasjon om Colored Glasses.