Featured image

Et rom ledig for utenlandsk YFU-frivillig?

Har deres familie et rom ledig og kunne tenke dere å bli kjent med en ung frivillig som er i Norge for å jobbe for Youth For Understanding?

I januar/februar 2017 kommer det to nye frivillige til YFU Norge. Vilma (23) fra Finland og Fabian (22) fra Uruguay. De to skal jobbe på YFU-kontoret her i Oslo. Vilma frem til og med august 2017 og Fabian til januar 2018. De to ønsker å bo hos vanlige norske familier, da det å oppleve familiehverdag og å lære norsk er en viktig del av tiden som frivillig. Vi leter derfor etter vertsfamilier til de to i nærheten av Oslo. 

Vilma (23) er akkurat ferdig med en bachelor i jus på Tallinn University Law School i Estland. Hun var selv på utveksling med YFU til Chile, og i tillegg til finsk, spansk og engelsk, snakker hun svært godt estisk og litt svensk. Vilma er fra en stor familie og er vant til å være selvstendig. Hun liker å reise, lese og lære nye ting. Hun har hatt flere større verv i YFU Finland, blant annet er hun i et team av frivillige som kurser andre frivillige på nasjonalt nivå, noe hun vil fortsette å jobbe med her i Norge.

Fabian (22) jobber med film og tv-redigering og elsker å ta bilder og designe – noe han også skal jobbe med her på YFU kontoret. Fabian studerer fotografi og postproduksjon i Montevideo hvor han også bor. Han har ikke vært på utveksling med YFU, men gleder seg masse til å komme til Norge nå. Han har vært frivillig i YFU i Uruguay i lengre tid og jobber nå på hovedkontoret der. Fabian er en sosial type som liker å være sammen med familie og venner og han er også glad i å lese og høre på musikk. Han har spilt fotball og volleyball i flere år og synes det ser kjempestas ut med ishockey.

Som vertsfamilie for en frivillig vil dere bli kompensert med en fastsatt sum hver måned som er ment å dekke matutgifter ved å ha et ekstra menneske boende. I tillegg dekker YFU Norge den frivilliges telefon, busskort og lommepenger. Vi dekker også norskkurs for begge to. 

Det de som melder seg trenger, er et ledig rom og lyst til å bli kjent med et ungt menneske fra et annet land. Hvis dere eller noen i deres nettverk synes dette høres spennende ut, så hadde vi satt enorm pris på hjelp til å dele denne informasjonen. 

Det er helt uforpliktende å melde seg, og vi håper å høre fra mange.  

Ta kontakt på 22 69 81 80 eller på post@yfu.no dersom du vil vite mer!