Historie fra en alumni

Regine har vært en ivrig frivillig i YFU siden hun kom hjem fra sitt utvekslingsår i Mexico. Som regionleder, leder for ulike samlinger og mye annet har hun blitt en del av «YFU-familien».

Det å være frivillig i YFU har gitt meg utrolig mye siden jeg kom hjem fra mitt utvekslingsopphold i Mexico i 2008/2009.  Ikke bare har organisasjonserfaringen jeg har fått gjennom frivilligarbeidet bidratt til en forbedret CV, men jeg har fått mange venner og lært utrolig mye gjennom det å være frivillig!

I begynnelsen var hovedgrunnen for at jeg ville bli frivillig et ønske om å gi noe tilbake til den organisasjonen som ga meg et av de beste årene i mitt liv og bidra til at de utvekslingselevene som kommer til Norge kunne få det like bra de også. Nå,  3,5 år etter at jeg engasjerte meg som frivillig, ligger det noe enda dypere til grunn. Jeg er blitt en del av det jeg liker å kalle for ”YFU-familien”. Nettopp denne familien, som består av utvekslingselever og frivillige, er spredt rundt omkring på alle verdens kontinenter har gitt meg muligheten til å bli bedre kjent med mange nye kulturer. Dette er nå min store motivasjon til å fortsette som frivillig! Familien utvides for hvert år som går og det er alltid nye venner å få. Gjennom utallige kurs, seminarer og samlinger har vi møttes og hatt det gøy sammen.

Kursene og seminarene jeg har deltatt på har også lært meg mye som jeg har hatt stor bruk for både på videregående, universitet og ellers i hverdagen. Jeg har fått prøve meg som regionleder og har hatt andre styreverv i to av regionene. Dette har bidratt til en god porsjon med organisasjonserfaring! Jeg har til og med fått muligheten til å være med på og arrangere samlinger både regionalt og nasjonalt. En samling som var ekstra spesiell, var midtårssamlingen i Tromsø i 2011. Jeg var hovedleder og er veldig stolt over at jeg klarte å arrangere den samlingen. Mestringsfølelsen og ledererfaringen jeg fikk har virkelig vært verdifull for meg i ettertid. Ansvarsroller var før noe veldig skremmende for meg, men gjennom de mulighetene og utfordringene jeg har fått som frivillig i YFU har jeg utviklet meg enormt og frykten er blitt borte. Alle utfordringer tas nå på strak arm!

Mulighetene for å delta på diverse kurs og samlinger internasjonalt har også vært tilstede, og sommeren 2013 deltar jeg som leder på en stor samling i Tyskland som heter YES. Jeg gleder meg enormt til å delta og få møte mange hundre YFU’ere og dermed utvide min ”YFU-familie”!

YFU-opplevelsen jeg fikk gjennom å dra på utveksling og som siden da har fortsatt gjennom frivilligarbeidet, er noe som jeg setter stor pris på. YFU har blitt en del av meg!