Featured image

Frivillighet

YFU er en organisasjon som drives av frivillige fra vårt alumninettverk. Våre frivillige er gamle og unge og bor over hele landet. De aller fleste har selv tatt del i utvekslingsopplevelsen, enten som elev eller vertsfamilie. Felles for dem alle er at de deler YFUs tro på at møter mellom mennesker skaper forståelse og respekt.

Vi tror at frivillighet utgjør en forskjell. Våre vertsfamilier velger å bli vertsfamilie fordi de er motivert for selve opplevelsen. Våre intervjuere og ledere på samlinger engasjerer seg fordi de ønsker å gi familier og elever en god utvekslingsopplevelse. Våre utvekslingselever får muligheten til å fortsette læringsopplevelsen som frivillig når selve året i utlandet er over. YFU medlem av Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Har du lyst til å engasjere deg som frivillig? Vi ønsker alltid å høre fra unge og voksne som kunne tenke seg å gjøre en forskjell. Les mer om hva du kan gjøre som frivillig på sidene nedenfor og kontakt oss gjerne!

Alumninettverket består av de frivillige og de mange andre som ønsker at stadig flere skal få oppleve det som de selv fikk oppleve gjennom YFUs utvekslingsprogram. Flertallet av YFUs alumni bidrar ikke nødvendigvis som frivillige, men støtter arbeidet økonomisk gjennom å betale kontingent og stille seg tilgjengelig i nettverket. Er du alumni, men ikke registrert i nettverket, meld deg inn øverst på siden.